Tenpaku
Musik som intresserar mig

Återbruka och återanvända

juli 27, 2017 16:02 by Admin

Kommit på mig själv att jag ofta brukar slänga mycket saker som det faktiskt inte är något större fel på. Mer än att de tar upp mycket plats och att de inte används längre av mig. Som till exempel häromdagen slängde jag ett par skor som fortfarande var hela och rena men bara för att jag inte använt dem på ett år. Helt onödigt egentligen, och även om jag inte skulle använda det något mer skulle jag kunna ge bort dem eller skänka för att återbruka.

Jag har alltid varit dålig med att skänka saker för att återanvända dem till bättre behövande. Det finns ju ändå alltid vid sopstationer att man kan skänka det till Vitryssland och liknande. Ändå brukar jag slänga hela kläder trots att den andra containern ligger i närheten.

Jag kommer att försöka bli bättre på det redan den kommande tiden och lovar att nästa gång jag rensar garderoben så ska alla plagg skänkas till behövande. Då känner man också att man har gjort något bra och förhoppningsvis kommer någon stackars själ att få användning av det. Om jag hade varit fattig och inte haft råd med egna kläder hade jag varit enormt tacksam. Även om det är begagnade kläder som återanvänds är väl det bättre än inget alls, tänker jag.

Det ska inte bara handla om kläder utan också andra saker som elektronik som jag inte längre använder eller andra hushållsartiklar. Kommer att vara bra för alla delar – mig, naturen och de som får mina gamla saker.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taggar: återanvända, återbruka
Kategorier:
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | RSS
Kommentarer är stängt